Visie en werkwijze

Zorg op maat door de juiste mix van zelfstandigheid en begeleiding.

Op de Zorgboulevard draait het om zelfstandigheid en begeleiding van onze klanten, gasten en bezoekers. Daar is de service en dienstverlening op ontwikkeld en afgestemd. Dat is wat de mensen op de Zorgboulevard inspireert . Dat is dé manier om zorg op maat te leveren, afgestemd op de persoonlijke behoefte en situatie van onze klanten.

Iemand die weet wat hij wil, bepaalt zijn eigen weg op de Zorgboulevard. Iemand die behoefte heeft aan begeleiding en advies, krijgt dat. Klanten hebben daarmee de vrijheid, verantwoordelijkheid én de mogelijkheden om initiatief te nemen. Zij ervaren de zorg als één geheel in plaats van een rondgang langs loketten. Dat komt doordat op de Zorgboulevard de klant en zijn omgeving als vertrekpunt wordt genomen.

De klant maakt zijn eigen afspraken. De preventie en de zorg wordt geboden op de manier waarop de klant het wenst en wanneer hij of zij het wil. De klant kan gemakkelijk zijn eigen weg vinden. Ook de aanvullende zorg- & serviceopties kiest de klant zelf. Begeleiding van de Zorgboulevard schakelt hij in als daar behoefte aan is.

De Zorgboulevard loopt snel vooruit op veranderingen omdat we de wensen van mensen kennen. De processen, systemen, medewerkers en omgeving zijn hierop ingericht. Het doel is om ruimte te creëren om er voor de ander te zijn.

De Zorgboulevard is een veilige, vertrouwde omgeving. Medewerkers zijn professionals en vakbekwaam. Communicatie is begrijpelijk en gelijkwaardig, de omgang is gastvrij en behulpzaam. Een klant op de Zorgboulevard voelt zich verwacht en wordt aangesproken.

De Zorgboulevard is vertakt in de samenleving via de keten, de instituties én de sociale structuren. Daardoor weten we wat er speelt en leeft in de wijken en zijn we verbonden met de mensen van Rotterdam Zuid en uit de regio.