Open dag

Op zaterdag 21 april bent u van 11.00 tot 15.00 uur welkom op de open dag op de Zorgboulevard aan de Maasstadweg. De organisaties op de Zorgboulevard hebben hun best gedaan om voor u diverse interessante activiteiten, rondleidingen en acties samen te stellen.

Programma

Actuele tijden:

 • 11:15 uur: Opening van de open dag door dansschool MOVES! Rotterdam
 • 12:00 uur: Modeshow met borstprothese, lingerie, nachtkleding en haarwerken
 • 12:30 uur: Optreden popkoor J2Sing
 • 13:30 uur: Modeshow met borstprothese, lingerie, nachtkleding en haarwerken
 • 14:00 uur: Optreden popkoor J2Sing

Aafje thuiszorgwinkel (i.s.m. Vegro)
Goede hulpmiddelen kunnen het leven een stuk aangenamer maken. Wij geven u in onze winkel (nr. 98) graag advies over producten die u kunnen helpen om langer veilig thuis te wonen. Tevens kunt u bij ons terecht met vragen over de vergoeding van hulpmiddelen door de zorgverzekeraar. Bent u al in het bezit van een rollator, dan is het belangrijk om deze regelmatig na te laten kijken in verband met veiligheid. Doet de rem het wel goed of zijn de banden te zacht? Wij kunnen uw rollator kosteloos nakijken en repareren.

Aafje Zorghotel
Onze klantadviseurs verzorgen, vanaf 11:30 uur, elk halfuur rondleidingen door het Zorghotel. Bij onze kraam is foldermateriaal beschikbaar over de verschillende disciplines en het zorghotel. Ook kunt u bij ons terecht met al uw vragen.

AKO
In de winkel (nr. 23) hebben wij een wenskaarten actie (1+1 gratis). Koop bij onze kraam leuke Ty knuffels voor maar € 5,00 euro per stuk. Iemand verrassen met een snoepboeket? Vandaag met maar liefst 15% korting. Bovendien hebben wij twee geselecteerde boektitels voor u voor een zacht prijsje.

Antes
Hoe is het om een psychose te hebben? Kom langs (ingang 4, nr. 96, algemene psychiatrie) en ervaar dit door een virtual reality bril. Deze bril laat mensen ervaren hoe het is om een psychose door te maken. Een psychotische ervaring wordt zo opeens begrijpelijker. Ook is er een doorlopende presentatie over Antes. Wilt u meer weten over verslaving? Op onze polikliniek (nr. 37, verslavingszorg) kunt u speeddaten met een psycholoog of verpleegkundige en uw vragen stellen. Onderzoek uw drankgebruik in ons alcohollab en leer wat alcohol en drugs doen met het lichaam. Nog niet uitgeleerd? Welkom in de kennisbios! Ondertussen kunt u genieten van een alcoholvrije cocktail. Proost. Bij onze kraam komt u alles te weten over onze organisatie, carrièremogelijkheden en behandelingen.

Bartiméus
Prikkel uw zintuigen bij onze kraam. Hoe is het om je blind of ernstig slechtziend door een drukke straat te moeten bewegen? Op het ervaringsparcours kunt u dit nu zelf ervaren. Of maak een buzzel, een legpuzzel voor mensen met een visuele beperking, met een ervaringsbril. Hierdoor krijgt u een idee hoe slechtziende mensen zien. Verder hebben wij informatie en tipkaarten voor u. Ook laten wij u kennismaken met diverse kleine hulpmiddelen.

Beautylounge Rotterdam
Zaterdag 21 april is onze winkel (nr. 1) voor u open van 09.00 – 15.00.

Bevolkingsonderzoek Zuid-West
Kom langs bij onze borstkankerunit (nr. 110, Haastrechtstraat) voor een rondleiding. Bij onze kraam geven wij u informatie en advies.

BHV
U kunt bij onze kraam uw vragen stellen over bedrijfshulpverlening (BHV).

BLVZ Espressobar
Met een overheerlijke kop koffie en een gevulde koek komt u bij ons in de BLVZ Espressobar (nr. 10) weer helemaal tot rust. Nog meer trek te stillen? Ga dan langs bij onze stroopwafelkraam voor een vers gebakken stroopwafel.

GeboorteHotel
Bent u zwanger? Kom een bellypainting en een echo laten maken in het GeboorteHotel (ingang 1, 6e verdieping). Ook verzorgen wij de gehele dag rondleidingen in het Geboortehotel. Uw kinderen kunnen bij onze kraam beschuit met muisjes smeren en daarna lekker opsmikkelen. Vermaakt u zich ondertussen met ons ‘Raad en Win-spel’?

Haarwerk Vera van der Keur en Huidtherapie Erika Mouthaan
Wij verzorgen om 12 uur en om 13.30 uur een modeshow in de hal van het ziekenhuis waarin wij protheselingerie, nachtkleding en haarwerk laten zien, gecombineerd met accessoires van Wittepoel. Bij onze kraam krijgt u huid- en haaradvies. Ook wordt informatie verstrekt rondom de werkzaamheden in de praktijk. Maak kans op een gratis (prothese)lingerieset.

Hogeschool Rotterdam
Eerste- en tweedejaarsstudenten (MBO/HBO) geven voorlichting over hun stages in de zorg. Ambieert u zelf een carrière binnen de gezondheidszorg? Breng dan zeker een bezoek aan het Zorgstudiepunt van de Hogeschool Rotterdam en krijg zicht op uw mogelijkheden (ingang 3, 4e verdieping).

Kiddoozz Maaskids
Bij onze kraam kunt u terecht met al uw vragen over de kinderopvang. Wij geven u graag uitgebreide informatie.

In de ‘Kidscorner’ (direct naast de BLVZ Espressobar) verzorgt ons personeel leuke activiteiten voor alle kinderen. Kom dus gezellig langs!

Livit Orthopedie
In onze winkel (ingang 2) kunt u nieuwe ontwikkelingen aanschouwen en lopen op een “prothese”, zodat u zelf kunt ervaren hoe het is om met een prothese te lopen. Ook kunt u bij ons gratis een dynamische voetdrukmeting en vaatmeting laten doen en genieten van een heerlijke voetmassage. Bij onze kraam vertellen wij u graag meer over orthopedische hulpmiddelen.

Maasstad Ziekenhuis
Wij verzorgen rondleidingen op diverse afdelingen, u kunt bijvoorbeeld denken aan de afdeling Intensive Care, Radiologie en de verloskamers. Maar ook kunt u kijken in het laboratorium en meer te weten komen over de Da Vinci operatierobot.

Hieronder een greep uit ons activiteitenaanbod:

 • Op de afdeling Bariatrie wordt het multidisciplinair zorgpad weergeven.
 • Informatie over het belang van zonnebrandcrème bij kinderen krijgt u van de medewerkers van de polikliniek Dermatologie.
 • De medewerkers van de afdeling Geriatrie bieden diverse activiteiten aan, zoals rollators pimpen.
 • De afdeling Verloskunde informeert (aanstaande) ouders over onder meer voeding en borstvoeding. U kunt ook een kijkje nemen op de verloskamers.
 • Bezoekers van de open dag kunnen twee live operaties volgen in de Maasstadzaal. Via een liveverbinding met de OK zie je op schermen hoe orthopedisch chirurg Pieter Bakx een knieoperatie uitvoert en chirurg Erwin van der Harst een maagverkleining.
 • Op de Maag, Darm & Lever afdeling komt u meer te weten over de scopiekar.
 • De leden van de patiëntenraad vertellen u graag over hun taak in het Maasstad Ziekenhuis en wat zij voor u als patiënt kunnen betekenen.
 • Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis maakt projecten mogelijk die het welzijn en verblijf van patiënten in het Maasstad Ziekenhuis verbeteren. Maak op de open dag kennis met de stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis!
 • De Maasstad Academie geeft voorlichting op de open dag.
 • Op de afdeling HR&O komt u meer te weten over werken bij het Maasstad Ziekenhuis door middel van vacante vacatures. Ook heeft u de mogelijkheid om een loopbaantest te maken en een workshop sollicitatietraining of LinkedIn profiel te volgen.
 • Bent u benieuwd hoe bijvoorbeeld uw kniegewricht er eigenlijk uitziet? Op de polikliniek Reumatologie is het mogelijk om een echo hiervan te laten maken. De arts geeft vervolgens aan wat er te zien is op de echo.
 • De afdeling Medische Technologie geeft u de mogelijkheid om medische apparatuur te bekijken.
 • Op de Mammapoli krijgt u informatie over de mamma prothese. Daarnaast kunt u haarwerken bekijken.
 • Op de afdeling Dialyse krijgt u informatie door middel van dialyseapparatuur en foldermateriaal.
 • Op de polikliniek Neurologie kunt u een dans workshop volgen (i.s.m. Dance for health en MS patiënten).
 • In het vaatcentrum komt u meer te weten over vasculaire diagnostiek.
 • In het hartcentrum krijgt u uitleg over onderzoeken en reanimatie.
 • Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Kinderen kunnen hun zieke beer meenemen naar een heuse berendokter. Er wordt geschminkt en bij de eerste 40 kinderen, die dit leuk vinden, worden ‘nep’ gipsjes om een arm aangebracht.

MZ Café
Lekker zitten en genieten van een broodje en drankje. Wij verwelkomen u graag in het MZ café in de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis.

Sprink |onderdeel van Antes|
Online behandelcontact tijdens behandeling, hoe ziet dit er uit? Wij vertellen u er graag meer over bij onze kraam!

Stichting OOK
Kom langs bij onze kraam en ontdek hoe wij u kunnen helpen om beter om te gaan met de impact van kanker op uw leven. Wij bieden informatie over de gevolgen van kanker en geven u persoonlijk advies en ondersteuning. Online, in het ziekenhuis of in onze steunpunten. Zo ontvangt u ondersteuning die bij u past, ook als u niet degene met kanker bent, maar een naaste.

Wittepoel
Met onze 3d-voetscan krijgen wij uw voeten exact in beeld. Laat in de winkel (nr. 14) een gratis scan maken. U kunt bij onze kraam mooie schoenen en tassen shoppen uit ons uitgebreide assortiment! Raadt u de juiste schoenmaat van de supergrote schoen? Dan maakt u kans op €50,- aan shoptegoed!

Youz |onderdeel van Antes|
U kunt zich bij onze kraam laten informeren over verslaving bij jongeren. Speel preventiespellen en kom er achter wat drank en drugs met je doet.

 

De open dag vindt plaats op de Zorgboulevard aan de Maasstadweg in Rotterdam en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken.