Overgewicht

Overgewicht is een steeds groter wordend probleem in Nederland. Door een ongezonde leefstijl met te weinig beweging en een ongezond voedingspatroon hebben steeds meer mensen, zowel kinderen als volwassenen te kampen met een vorm van overgewicht. De gevolgen van overgewicht zijn niet te onderschatten. Overgewicht kan leiden tot hart en vaatziekten, diabetes en gewrichtsslijtage. Ook geestelijk heeft overgewicht invloed, doordat een kind met overgewicht bijvoorbeeld eerder gepest wordt.

Op de Zorgboulevard zijn verschillende organisaties gespecialiseerd om u te helpen met gewichtsproblemen. Zo heeft het Maasstad Ziekenhuis speciaal voor kinderen de Dikke Vrienden Club. Verder kunnen personen met morbide obesitas terecht bij het Expertise centrum Bariatrie.

De gezonde balans coach

Ook Sprink zet zich, als gezonde balans-coach, in om u te helpen bij het vinden en behouden van een gezonde leefstijl. Zij informeren mensen over gezond eten, meer bewegen, voldoende ontspanning en minder stress. Sprink helpt u met advies, training, workshops en coaching.

Benieuwd of u een gezond gewicht heeft? Klik dan hier en vul de BMI calculator in. Heeft u naar aanleiding van de uitslag vragen? Neem dan gerust contact op met Sprink, of loop even binnen bij de Sprink winkel op de Zorgboulevard.