Sanquin Bloedvoorziening

Word nu bloeddonor. Je bent nodig.

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar elke dag hebben honderden mensen in ons land bloed nodig. Dit kunnen verkeersslachtoffers zijn, maar ook ernstig zieke mensen of vrouwen die een zware bevalling hebben.

Jaarlijks worden duizenden van hen gered dankzij het bloed van bloeddonors. Misschien heb je dat in je eigen omgeving ook wel eens mee gemaakt.

Bloed redt

Om mensen te kunnen blijven redden, is het van levensbelang dat er altijd voldoende bloed beschikbaar is. We zijn daarom op zoek naar nieuwe donors en we hopen dat jij ook bereid bent om bloed te geven. Jouw bloed kan levens redden.

Je als bloeddonor aanmelden

Ben je tussen de 18 en 65 jaar dan kun je je aanmelden als donor. Je ontvangt daarna een informatiepakket en een uitnodiging voor een keuring. Tijdens deze keuring testen we je bloed en bepalen we jouw bloedgroep. Als alles in orde is, word je enige tijd later uitgenodigd om bloed te geven.

Wil je meer weten over het geven van bloed? Kijk dan op onze website www.sanquin.nl of bel naar onze donorinformatielijn (gratis) 0800 – 5115.

Over Sanquin

Stichting Sanquin Bloedvoorziening verzorgt op not-for-profitbasis de bloedvoorziening en bevordert transfusiegeneeskunde zodanig dat wordt voldaan aan de hoogste eisen van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid. Sanquin levert producten en diensten, verricht wetenschappelijk onderzoek en verzorgt onderwijs, opleidingen, bij- en nascholing. Daarnaast draagt Sanquin zorg voor het behoud en de werving van donors en de inzameling van bloed op de vele donorcentra in ons land.