Extra smaak & service voor patiënten met nieuw voedingsconcept

Met de introductie van MAASS, hét nieuwe voedingsconcept van het Maasstad Ziekenhuis, bieden we patiënten zes verschillende eetmomenten per dag. Afgestemd op hun wensen, kunnen zij kiezen uit smakelijke, kleine gerechtjes die aantrekkelijk worden gepresenteerd. Tijdens de proeverij op maandag 18 maart lanceerden het ziekenhuis en partner Sodexo officieel MAASS met Aandacht Aan Smaak & Service. Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur: “De belevingswereld van patiënten staat centraal. Zij krijgen meer persoonlijk en op maat maaltijden en gerechtjes aangeboden, wat past bij de ambitie Aandacht voor aandacht van het Maasstad Ziekenhuis.”

Vijf keer per dag keuze uit een ‘Maasstadje’
Martine Staat, teamleider Eten en Drinken vertelt: “De patiënt kan op de dag zelf een warme maaltijd uitkiezen en bepaalt op welk moment deze geserveerd wordt, als het mogelijk is aan een gedekte tafel. Hiermee stimuleren we dat patiënten uit bed komen want dat is goed voor hun herstel. Daarnaast worden patiënten vijf keer per dag verrast met een zogenoemd ‘Maasstadje’. De patiënt kan ter plekke kiezen uit het aangeboden assortiment dat zorgvuldig is samengesteld door medewerkers van de afdelingen Geriatrie, Diëtetiek, Oncologie, Logopedie, Pedagogiek en de Kinderraad. Hiermee zijn de kleinere porties, die vaak zijn verrijkt met eiwitten en verleidelijk worden gepresenteerd, afgestemd op de diverse patiëntengroepen.

Zien eten, doet eten
De bezoekers, patiënten en medewerkers lieten zich de gerechtjes goed smaken. Er werd veelvuldig geproefd van de diverse Maasstadjes waaronder soep, wraps, zwarte bonen muffin, wortelcake, kaas en poffertjes. Martine Staat legt uit: “De Maasstadjes worden smaakvol gepresenteerd op gloednieuwe, flexibele serveerwagens die – in tegenstelling tot de oude serveerwagens – op de kamer van de patiënt gereden kunnen worden. Want zien eten, doet eten. De medewerker kan met een tablet direct zien wat de patiënt mag eten en daarmee uit het juiste assortiment laten kiezen.