Opening nieuwe ontvangstbalie Gipskamer in Maasstad Ziekenhuis

Op donderdag 15 november 2018 werd de nieuwe ontvangstbalie van de Gipskamer in het Maasstad Ziekenhuis op feestelijke wijze geopend. Met de nieuwe balie ging een lang gekoesterde wens van de medewerkers in vervulling, die ermee de gastgerichtheid voor hun patiënten wil vergroten. Zorgmanager Rob de Vogel: “De afgelopen periode is hard gewerkt om de ontvangstbalie te realiseren. Hierbij waren medisch assistenten, een gipsverbandmeester, projectleider en managers betrokken. Het resultaat is een prachtig nieuwe balie waar het hele team trots op is. Daar staat een team van enthousiaste medisch assistenten en gipsverbandmeesters klaar om patiënten te behandelen.”

Deskundig team
Teamleider Leuntje Hollebrandse-van der Plas: “Het enthousiaste team van de Gipskamer bestaat uit acht gipsverbandmeesters, twee gipsverbandmeesters in opleiding en vier medisch assistenten. Samen maken zij deel uit van een multidisciplinair team, waarin intensief wordt samengewerkt met de traumachirurg die dagelijks het spreekuur draait op de Gipskamer.”

Vakgebied gipsverbandmeester
Gipsverbandmeesters behandelen patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat (gewrichten). Dit doen zij door het zelfstandig aanleggen, controleren en verwijderen van (im)mobiliserende, corrigerende en ondersteunende hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld gips of een spalk. Ook kunnen de gipsverbandmeesters van het Maasstad Ziekenhuis ingezet worden op de ‘Fast Track Traumatologie’ van de Spoedeisende Hulp. Op die afdeling worden sinds 2014 voornamelijk patiënten met (klein) chirurgisch leed behandeld door een team bestaande uit een gipsverbandmeester, traumachirurg en arts assistent.


Foto: medewerkers van de Gipskamer staan trots achter hun nieuwe balie