Leuke en informatieve avond over zwanger zijn, de geboorte en opvoeding op 26 september 2018

Nieuw leven in de brouwerij! Als je zwanger bent, kom je in een periode waarin veel veranderd. Dit kan spannend zijn. Of je nu zelf zwanger bent of iemand kent die een baby krijgt, je hebt vaak veel vragen. Hoe zorg je goed voor jezelf of je zwangere partner? Want je wilt natuurlijk zelf gezond blijven en je kind gezond op de wereld zetten. Hoe kun je je het beste voorbereiden op de bevalling en hoe ga je om met je andere kinderen, als je die al hebt?

Internet weet alles. Je kunt er alle informatie vinden die je nodig hebt. Jammer genoeg levert dat vaak meer verwarring dan duidelijkheid op. Een beter idee: op 26 september delen deskundigen hun kennis tijdens de Vegro Publieksacademie over geboortezorg en opvoeding.

Zwangerschap, bevalling, kraamtijd en opvoeding

Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen organiseert deze gratis informatieavond in samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis, Verloskundigen en Kraamzorg Rotterdam (de partners van Geboortehuis Maas). Hier hoor je alles wat je wilt weten over zwanger zijn, bevallen en je kind opvoeden. De Publieksacademie is niet alleen voor zwangere vrouwen interessant. Neem dus vooral je partner, aanstaande opa’s en oma’s, buren en zussen mee. Die willen ook niets missen!

Meld je direct aan

Tijdens de Vegro Publieksacademie delen deskundigen hun kennis over zwangerschap, bevalling, kraamtijd en opvoeding, zodat je goed bent voorbereid zodra de kleine zich aandient.

Thema: Zwangerschap, geboorte en opvoeding
Datum: 26 september 2018
Inloop: 18:30
Programma eindigt om 22:00
Locatie: Lantarenvenster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam
De toegang is gratis

De kracht van een positieve houding

We leven in een drukke wereld. Daarin kunnen we wel wat duidelijkheid gebruiken. Ook een positieve houding is belangrijk. Duidelijkheid en positiviteit vormen het uitgangspunt voor de Vegro Publieksacademie over geboortezorg en opvoeding. We brengen een groep deskundigen bij elkaar die op een leuke en begrijpelijke manier vertellen wat jij wilt weten.

Programma De Vegro Publieksacademie is een informatief avondje uit. Experts op het gebied van zwangerschap, bevalling, kraamtijd en opvoeding praten je graag bij. De presentatie van de Publieksacademie is opnieuw in handen van voormalig tweede-kamerlid Sabine Uitslag.

Cynthia Meevis, moeder en districtsleidster van Vegro, geeft een presentatie over positieve gezondheid. Dit concept werd in 2012 door Machteld Huber in Nederland geïntroduceerd. Hoe pas je dit toe op zwangerschap, bevalling, geboorte en opvoeding?

Zelfstandig verloskundige Djanifa da Conceicao neemt je mee door de zwangerschap. Wat doet een verloskundige precies? Wat is het verschil met een gynaecoloog? Blijdschap, onzekerheid, ongerustheid – alle gevoelens stormen door je lijf. Djanifa’s rol als verloskundige is om jou te begeleiden.

Jolise Martens, gynaecoloog in het Maasstad Ziekenhuis, vertelt over haar werk als gynaecoloog en de zorgprofessionals die voor je klaar staan in het ziekenhuis, mocht dit nodig zijn. Ook vertelt zij over de mogelijkheden rondom pijnbestrijding. Heb jij al nagedacht over pijnstilling? Je kunt Jolise al je vragen stellen.

Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog (en bekend van het televisieprogramma “De opvoeders”). Hij verzorgt een presentatie over opvoeding. Waar worden je kinderen gelukkig van en wat zijn de beste opvoedtips?

Ook is er een gesprek met kraamverzorgenden vanuit Kraamzorg Rotterdam. Onder leiding van dagvoorzitter Sabine Uitslag vertellen zij over hun werk tijdens de bevalling en in de kraamtijd.

Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen Wat je lichamelijke conditie ook is, bij Vegro kijken ze naar wat je wél kunt. Als het aan Vegro ligt, maken ze jouw leven zo comfortabel mogelijk en houd je zelf de regie over je gezondheid. Daarom zijn de gratis Publieksacademies zo belangrijk voor Vegro Experstisecentrum: we delen graag onze kennis over gezondheid en gezond blijven met jou. Ook met het thema van 26 september, geboortezorg en opvoeding, willen ze de kracht van een positieve houding laten zien. Tijdens de pauze en na afloop van de presentaties ben je van harte welkom op de Expertisemarkt. Bekijk de nieuwste producten die je kunnen ondersteunen tijdens je zwangerschap en ga met de deskundigen vanuit verschillende organisaties in gesprek.

Meld je aan voor de Vegro Publieksacademie op 26 september 2018

Deelnemen aan de Publieksacademie over geboortezorg en opvoeding is gratis. Maar let op: het aantal plaatsen is beperkt. Meld je daarom snel aan door het registratieformulier hieronder in te vullen. Hoe eerder je je inschrijft, hoe groter de kans op een plek.

Meld je direct aan

Heb je vragen over de Publieksacademie? Neem contact op via publieksacademie@vegro.nl.