Nieuw boek Bartiméus Reeks: Verlies binnenstebuiten

Wat weten we over rouw en verlies van zicht? Is dat wat we denken te weten toereikend voor het bijstaan van mensen die te maken hebben met verlies? Deze vragen liggen aan de basis van de Bartiméus publicatie ‘Verlies binnenstebuiten’. Verlies verwerken aan de ene kant en iemand daarin bijstaan aan de andere kant is een zeer persoonlijk proces. Wat ons verbindt, is mens zijn. De nieuwe publicatie voor zorgprofessionals bestaat uit persoonlijke blogs, aangevuld met theorie over rouw en verlies.

Kennis hebben over het proces en ervaring met de worsteling aan beide kanten, kan een zorgverlener helpen in het contact met de cliënt. In het contact van mens tot mens hoeft niets te worden opgelost, het is genoeg de ander te zien en (h)erkennen in de worsteling.

De Kennisgroep Verliesverwerking van Bartiméus heeft als taak de kennis over rouw en verlies binnen Bartiméus actueel te houden en deze kennis aan de professionals aan te bieden. Een van de manieren was de afgelopen jaren het plaatsen van persoonlijke blogs op het interne netwerk van Bartiméus. Deze blogs werden geschreven door twee leden van de kennisgroep Karin en Anke.

Bundelen van blogs

De blogs sloegen aan, ze werden goed gelezen én gewaardeerd. Zo ontstond het idee om ze te bundelen in een publicatie die ook voor externe zorgverleners beschikbaar is. En zo werd ‘Verlies binnenstebuiten’ geboren.

Kennis delen

De blogs zijn gegroepeerd in een aantal hoofdstukken met beknopte theorie over rouw en verlies. Ook zijn er tips voor de zorgprofessional aan toegevoegd. Hoewel de blogs geschreven zijn voor zorgverleners, lenen sommige teksten zich prima voor het delen met cliënten.

Auteurs: Karin Westerink & Anke de Jong-Koelé.
Interesse in deze publicatie? Ga dan naar de webshop van Bartiméus.