Gebruik ontlastingstest bevolkingsonderzoek darmkanker

Ondanks de hoge buitentemperatuur kan de ontlastingstest voor het bevolkingsonderzoek darmkanker gewoon gebruikt worden. De test kan deze hogere temperaturen wel een paar dagen aan. Uit voorzorg raden we aan de test koel te bewaren. Heeft u de paarse envelop langere tijd in de zon laten liggen, dan vragen wij u contact op te nemen met de informatielijn via 088 – 248 20 00.

Bewaar de ontlastingstest na afname in de koelkast tot u het (binnen 24 uur) op de post doet. Het is belangrijk dat de test zo kort mogelijk onderweg is met de post. Verstuur de retourenvelop daarom op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag overdag (vóór de buslichting). Verstuur de envelop bij voorkeur niet in het weekend of vlak voor een feestdag.

Op de website van het RIVM vindt u meer informatie over de ontlastingstest.