Aafje zorghotel Maasstad vernieuwt brasserie en fysiotherapie

Brasserie maasstad zorghotel

Woensdag 13 juni jl. werd in Aafje zorghotel, locatie Maasstad de vernieuwde brasserie feestelijk geopend. Het vernieuwen van de brasserie is onderdeel van een groot plan om de dienstverlening te verbeteren aan gasten die komen om te herstellen en revalideren. Met een nieuw concept voor eten en drinken verbetert Aafje de kwaliteit en de beleving. De vernieuwde fysiotherapie vergroot de revalidatiesfeer en toegankelijkheid van het zorghotel voor revalidanten uit de wijk.

De fysiotherapie van het zorghotel zat voorheen op de tweede verdieping, samen met het sportscafé. Deze ruimtes zijn samengevoegd en verbouwd tot een open maar warme brasserie voor gasten van het zorghotel. De nieuwe brasserie heet Brasserie De Hef. Hij is verdeeld in 2 ruimtes. Een deel waar gasten met elkaar wat kunnen drinken of rustig een boekje aan de leestafel lezen en een deel waar gasten gezellig met elkaar kunnen dineren. Vanzelfsprekend zijn ook bezoekers van gasten hier van harte welkom.

De fysiotherapie is verplaatst naar de begane grond aan de straatkant. Daarmee creëert Aafje een duidelijkere revalidatiesfeer in een open en laagdrempelige ruimte. Zo wordt het zorghotel zichtbaarder en toegankelijker voor mensen uit de omgeving en het ziekenhuis. De uitgebreide revalidatiemogelijkheden van het zorghotel zijn niet meer alleen beschikbaar voor gasten die er verblijven. Ook mensen uit de omgeving en mensen die nog in het ziekenhuis verblijven kunnen er terecht.

In het zorghotel kan men herstellen en revalideren na een ziekenhuisopname bijvoorbeeld na een heupoperatie, een amputatie of een oncologische behandeling. Het is kortdurende revalidatie met als doel zo snel mogelijk weer thuis te zijn.