Maasstad Ziekenhuis bestuurder Johan Dorresteijn kondigt afscheid aan

Na bijna zes jaar werkzaam te zijn geweest als bestuurder bij het Maasstad Ziekenhuis heeft Johan Dorresteijn besloten om eind maart 2018 met pensioen te gaan. Dorresteijn: “Het is mooi geweest. In maart werk ik 46 jaar met plezier onafgebroken in de ziekenhuiszorg, maar het wordt tijd voor andere mooie dingen. Wietske Vrijland is dan een half jaar aan de slag als bestuurder, het voelt als een goed moment om mijn werkzaamheden aan haar over te dragen.” Samen met Peter Langenbach, voorzitter, vormt zij dan het tweehoofdig bestuur van het Maasstad Ziekenhuis.

Tineke Bahlmann, voorzitter raad van toezicht: “De raad van toezicht gelooft in een tweehoofdig bestuur. De raad deelt daarbij het vertrouwen dat is uitgesproken in Peter Langenbach en Wietske Vrijland om samen verder te gaan als raad van bestuur.”

Johan Dorresteijn begon zijn carrière in 1972 als verpleegkundige zowel in de ziekenhuiszorg, psychiatrie als de ambulancezorg. Zijn eerste leidinggevende rol was op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Utrecht (nu UMC Utrecht). Daarna vervulde hij de functie van hoofdverpleegkundige en hoofd dienst ambulante zorg in het Diakonessenziekenhuis Utrecht, Zeist. In die periode studeerde hij af als bedrijfskundige. In 1997 werd Dorresteijn zorggroepmanager in het St. Elisabeth Ziekenhuis. In 2007 ging hij aan de slag in Rotterdam, eerst als directeur van het Havenziekenhuis, daarna maakte hij in 2012 de overstap naar het Maasstad Ziekenhuis.

Foto: Johan Dorresteijn in de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis