Brandwondencentrum in actie voor nieuwe verbandwisselkamers

Het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis en de Nederlandse Brandwonden Stichting slaan de handen ineen om geld in te zamelen voor nieuwe, patiëntvriendelijke verbandwisselkamers. Door zowel kleine acties als grotere initiatieven hopen het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis en de Nederlandse Brandwonden Stichting nieuwe patiëntvriendelijke verbandwisselkamers te realiseren. Ook de Harbour Run helpt een handje mee.

Pijnlijke, dagelijkse verbandwissels Kinderen, jongeren en volwassenen die zijn opgenomen in het Brandwondencentrum ondergaan dagelijks verbandwissels. Die zijn pijnlijk. Soms duurt zo’n verbandwissel wel twee uur. Onderzoek heeft bewezen dat afleiding helpt om pijn te verminderen. Daarom slaan het Brandwondencentrum en de Nederlandse Brandwonden Stichting de handen ineen om geld in te zamelen voor nieuwe, patiëntvriendelijke verbandwisselkamers. Zodat patiënten die een verbandwissel moeten ondergaan zich in een compleet andere wereld wanen en hun angst naar de achtergrond verdwijnt. Dat is belangrijk om pijn te verminderen en trauma te voorkomen.

De huidige verbandwisselkamer
Het ontwerp voor de nieuwe verbandwisselkamer

Harbour Run – loop je mee voor het goede doel? Ook de organisaties achter de Harbour Run – een obstacle run van 11 kilometer door de Rotterdamse Waalhaven op 9 oktober – helpen een handje mee. Zo organiseren zij dit jaar speciaal een Charity Run: een startvak voor sporters en bedrijven die op een bijzondere manier bijdragen aan de patiëntvriendelijke verbandwisselkamers in het Brandwondencentrum. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de Charity Run! Lees hier meer over de Charity Run en hoe je hieraan deel kunt nemen.

Meer informatie