Bezoek uit het hoge noorden op de Zorgboulevard

Op 10 november is een delegatie van Hanze Hogeschool uit Groningen op bezoek geweest bij Hogeschool Rotterdam. Tijdens dit tweedaagse bezoek van het management team van de gezondheid studies is veel kennis en informatie uitgewisseld. De managers van Hanze Hogeschool hebben op dinsdagmiddag 10 november een bezoek aan de Zorgboulevard gebracht waar Hogeschool Rotterdam ook een locatie heeft. Een rondleiding bracht ze langs Aafje zorghotel, het Kraamzorghotel, het revalidatiecentrum en het Maasstad Ziekenhuis. Hier werd onder andere verteld hoe de zorg geregeld is, maar ook hoe de organisaties samenwerken met Hogeschool Rotterdam. Hogeschool Rotterdam voert verschillende onderzoeken uit bij de zorgorganisaties op de Zorgboulevard. Voorbeeld van onderzoeken die studenten op dit moment uitvoeren: samenhang in zorg voor ”ouderen at risk” samen met Aafje zorghotel, het Maasstad Ziekenhuis en de huisartsenpost en Better In Better Out (BiBo) samen met Aafje zorghotel en het Maasstad Ziekenhuis. Beide onderzoekstrajecten worden ondersteund door het kenniscentrum zorginnovaties van de Hogeschool Rotterdam. Naast de diverse onderzoeken lopen veel stagiaires van Hogeschool Rotterdam stage bij partijen op de Zorgboulevard. Komend jaar zal Hogeschool Rotterdam ook een bezoek brengen aan Hanze Hogeschool in Groningen om het waardevolle bezoek een vervolg te geven.