Maasstad Ziekenhuis mag zich officieel Topklinisch Opleidingsziekenhuis noemen

Het Maasstad Ziekenhuis mag zich vanaf 10 april 2015 een erkend opleidingsziekenhuis noemen nu het volwaardig lid is geworden van de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Alleen ziekenhuizen die hooggespecialiseerde medische zorg leveren en veel aandacht besteden aan opleidingen, onderwijs en onderzoek worden toegelaten tot de STZ. “We waren al vier jaar aspirant-lid met als gevolg nu een volledige erkenning. Een mooi resultaat waar we trots op zijn. Vanwege de STZ status werken we nog intensiever samen met de regioziekenhuizen en het Erasmus MC.”, aldus bestuurder Johan Dorresteijn.

 

Deskundige zorg dankzij opleiding en wetenschap

Binnen het Maasstad Ziekenhuis is veel aandacht voor onderwijs en onderzoek om nu en in de toekomst hooggespecialiseerde zorg te bieden voor zijn patiënten. Dorresteijn: “De criteria van de STZ stimuleren ons om de patiëntenzorg door onderwijs en onderzoek te verbeteren. Ook zorgt de STZ status er voor dat het ziekenhuis een aantrekkelijke werkgever is.”

Innovatief door samenwerking

“Met het volledige STZ lidmaatschap op zak wil het ziekenhuis functies ontwikkelen die meerwaarde hebben voor onze regio.” Het Maasstad Ziekenhuis levert hooggespecialiseerde medische zorg – ook aan patiënten buiten de regio – op het gebied van: Acute zorg, Brandwondencentrum, Dialysecentrum, Bariatrie, Interventiecardiologie, IVF kliniek, Oncologisch centrum, Reumatologie, Robot Expertisecentrum en Vaatcentrum. “Het STZ lidmaatschap geeft ons de kans om steeds meer expertise te verkrijgen op deze functies. In samenwerking met de andere STZ ziekenhuizen wordt dit effect versterkt en kunnen we met elkaar bijdragen aan continue verbetering van de ziekenhuiszorg.”, besluit Dorresteijn.

Over STZ ziekenhuizen

Dagelijks werken 28 topklinische ziekenhuizen van de STZ samen aan het verbeteren van de kwaliteit van patiëntenzorg. Dit gebeurt door kennis te delen en afspraken te maken op het gebied van onderwijs en opleidingen, wetenschappelijk onderzoek, kwaliteit en veiligheid.